SL119 | Nieuws uit het warme Sierra leone

Geplaatst op 22 jul 2019 - 13:03

Eindelijk een internetcafe gevonden om een iets uitgebreider bericht te maken. Helaas zijn de verbindingen hier slecht. Met onze groep gaat het echter prima. De stemming is opperbest want we hebben een paar mooie dagen achter de rug met mooie ontmoetingen met de bewoners van Laminaya.

We moeten wel erg wennen aan de vochtige warmte, maar gelukkig worden we verwend met heerlijke maaltijden. Op zaterdag hebben we al een eerst bouwdag gehad en is de eerste steen gelegd.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.