SL122 | Groep veilig in Maforki tijdens protesten in Freetown

Geplaatst op 10 aug 2022 - 22:26

Vandaag waren er protesten in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. De regering meldt dat er gewelddadige confrontaties waren tussen politie en demonstranten, mogelijk met slachtoffers. 

De groep die nu in Sierra Leone is, verblijft op ruim twee uur van de hoofdstad. Het lokale team houdt uiteraard de situatie nauwlettend in de gaten, op dit moment is de groep veilig in Maforki. Morgen zullen we opnieuw contact met het team hebben en daarvan bericht doen op de site.

Zoals eerder vanavond in een microblog vermeld maakt de groep het goed. De bouw vordert volgens plan en de groep doet erg veel nieuwe indrukken op tijdens de culturele interactie.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.