SL122 | The beauty of Siera Leone's culture

Geplaatst op 3 aug 2022 - 23:37

Na een lange reis is de groep eindelijk in Maforki aangekomen, en daar zijn niet alleen de deelnemers blij mee...

Wat een onthaal voor de groep. Bij aankomst in Marforki is het hele dorp uitgelopen om ze te verwelkomen. Projectcoördinator Umaru beschrijft het heel mooi: "The beauty of Sierra Leone’s culture; today, the participants received a warm welcome by the people of Maforkie. The locals were happy for the coming of the team." Onder luid gezang en gedrum worden de deelnemers het dorp binnen geleid. Natuurlijk wordt hier ook flink bij gedanst. De groep is eerst nog wat onwenning, maar even later gaan toch de voetjes van de vloer. De video's zijn het bewijs...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.