SL218 | Op naar het vliegveld šŸ›«

Geplaatst op 24 aug 2018 - 16:56

Het ziet er bijna op voor de Zeistenaren in Sierra Leone. Na een laatste dag in hoofdstad Freetown reizen ze straks naar het vliegveld. 

Gisteren lekker zwemmen in de zee duiken in de golven. Eindelijk echt schoon. Gelukkig was het bewolkt en zo nu en dan regen. Anders zit het zo ongemakkelijk in het vliegtuig. Al die rode verbrande randjes en plekken. Na het strand naar de BAM een sponsor van 2000 stenen voor de school. We waren uitgenodigd voor het eten. Een koude Cola of Fanta uit de fles. Een enorm broodje hamburger Ā met friet. Bijna iedereen zat te smullen. Na een nachtje slapen bij een rooms-katholiek gaesthouse gingen we ontbijten bij CTF en de groetjes lezen 45 A4tjes vol. Hierna op audiĆ«ntie bij de minister van onderwijs. Gesprek over het bouwen van de school maar ook over de regeringsmaatregel om het onderwijs gratis te maken. Later op de souvenirs markt werden we herkend en sommigen kregen van de verkopers een gratis souveniertje. Dit omdat de opening van de school in Kambia op de nationale televisie was geweest. We zijn nu BSers. En deze BSers zitten nu te slapenĀ in de bus, want sommigen moeten bijkomen van eenĀ darmstoring, die de afgelopen dagen door de groep ging (goed gepland, de bouw was klaar šŸ˜…). Gelukkig is iedereen daar weer (bijna) overheen. We zijn dus vol goede moedĀ op weg maar het vliegveld.

Groeten uit Freetown

De groep wordt zaterdagochtend om 8:05 uur verwacht op Schiphol met vlucht KL511. Eventuele wijzigingen in aankomsttijd zijn te vinden op de website van Schiphol.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Aziƫ of Latijns-Amerika als in Nederland.