UG122 | Happy life!

Geplaatst op 27 jul 2022 - 09:26

Er gebeurt altijd wat in Cinya. Hoe de afgelopen twee bouwdagen eruit zagen lees je in de nieuwe update.

Lieve allemaal,
Na het maandagochtend ontbijt begonnen we zoals gewoonlijk aan onze GMG-gesprekken. Na onze suikerbom van een ontbijt gingen we weer vol energie naar de bouwplaats en begon onze wekelijkse stenenovergooiwedstrijd. Dit onder het motiverende gezang van onze zang groep. Er werd weer druk cement gemaakt en gemetseld. We zien al een mooie vooruitgang van ons schoolgebouw. Na de lunch stond onze plaatselijke metselaar 'Maxima' met ons te metselen met zijn koninklijke hoed. Terwijl Marthe op zijn telefoon mocht passen heeft ze deze ook versierd met cement. Na een flinke 'Nederlandse' regen en onweersbui konden we toch nog wat werken op de bouw. Ook was vanmiddag het kinderwerk weer waar mooie regenboog-ezeltjes werden gecreëerd. Vandaag was ook de start van de life-skills. Dit is een jongerenprogramma waar moeilijke onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. Na een aarzelende start kwam het gesprek langzamerhand een beetje op gang. Het diner stond op z'n Afrikaans weer om half 7 op tafel. Ook zijn de botte beitel en de gouden troffel weer uitgereikt.
Dinsdag 6 uur was het weer tijd om op te staan. Weer een bouwdag voor de boeg. Na het ontbijt en de GMG ging iedereen weer met volle energie naar de bouw. Na de opening van dominee Fred werden er weer vele stenen verplaatst en werd er ook met ijzer gespeeld. Ondertussen is door Ruben onze geit Gerrit geslacht. Deze zal vanavond door ons worden opgegeten. Bovendien waren er vanmiddag weer vele enthousiaste kinderen bij het kinderwerk waarbij de vis centraal stond. Vele visjes met oorbellen verlieten uiteindelijk het kinderwerk. Ook was er weer de tweede en tevens de laatste dag van de life-skills waar een openhartig gesprek werd gevoerd over de toekomst en dromen. Terwijl we dit schrijven zitten vele anderen van ons rond het kampvuur waar onze geit word geroosterd. Vele lieve groetjes vanuit Cinya, waar het elke dag een feestje is!

Bekijk ook even de volgende microblog voor nog een heleboel foto's uit het mooie Cinya!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.