UG123 | Onthaal met worstenbrood

Geplaatst op 4 aug 2023 - 11:29

Thuiskomen in Brabant betekent natuurlijk...

Worstenbrood! Maar eerst nog even terug in de tijd. Het is niet te missen waar de groep straks aankomt. Voor de kerk hangen een mega groot spandoek en heel veel vlaggetjes. Nog voordat iedereen er is, komt de bus al aan. Een kwartier voor op planning. Dat was niet de afgesproken Afrikaanse tijd!? Nadat iedereen zijn familie/vrienden gevonden heeft, een dikke knuffel gegeven en de eerste verhalen uitgewisseld zijn, gaan we nog even naar binnen. Daar staat allerlei lekkers klaar waaronder natuurlijk worstenbrood. Sonja vertelt de achterban hoe het geweest is en Thijs dankt voor het mooie project, de ontmoetingen in Uganda en de betrokkenheid van de achterban. Dan is het tijd om op huis aan te gaan, op naar de douche!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.