UG223 | Bij de kapper

Geplaatst op 18 aug 2023 - 19:16

Ter navolging van onze speciale boodschap aan een aantal ouders: hierbij een kleine update. 

Wij willen uiteraard dat alle ouders, in het bijzonder de moeder van Reinier, goed kunnen slapen vannacht. De jongens, Reinier, Jan Douwe, Hans en Ruben, hebben een bezoekje gebracht aan de lokale kapper. Nou ja, kapper, het leek meer op een wellness centrum, ze werden als ware koningen behandeld. Een flinke hap werd er uit het haar genomen maar ze zijn nu wel voorzien van een echte Ugandese coupe. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.