UG223 | Ook laatste zomergroep weer veilig terug

Geplaatst op 26 aug 2023 - 14:08

De projectzomer zit erop! Zelfs een halfuur vroeger dan gepland, want de Oegandagangers hadden een voorspoedige rit vanuit Brussel.

Ook de Oegandagroep kwam thuis met ontelbaar veel verhalen. Ondanks de korte nacht sprongen ze energiek de bus uit, opgewacht met... frikandellen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.