Wat er gebeurde tijdens de Partnermeeting

Geplaatst op 27 mei 2024 - 16:47

We blikken terug op een bijzondere partnermeeting!

We hebben van alles beleefd tijdens de partnermeeting met onze verre collega’s! Alle coördinatoren zijn inmiddels weer veilig in hun thuisland! 
We hebben samen ervaringen gedeeld en geleerd van elkaar, we kruiste in elkaars verhaal en hebben nieuwe verhalen geschreven! Deze weken stond in het teken van delen, leren en ontmoeten. Maar wat is er ook alweer allemaal gebeurd? 

We trapten de partnermeeting af op het World Servants kantoor in Wolvega! Hier hebben we een rondleiding gedaan. Daarna volgde er een Nederlandse lunch die uit erwtensoep, hagelslag en kaas op brood bestond.

Hierna gingen we met z'n alle met de bus naar Jacobsgat in Heino. De plek waar we een week lang samen hebben verbleven.
In de eerste week hebben er al vele ontmoetingen plaatsgevonden. Zo was er een meet&greet, waarbij er oude bekenden hun (oude) projectcoördinator(en) hebben ontmoet. Ook is er samen gemidgetgolfd en met elkaar gegeten! 
De grootste ontmoeting was natuurlijk met alle 724 deelnemers tijdens het VBW!! 
De coördinatoren hebben niet alleen hun eigen projectgroepen ontmoet, maar hebben ook bijdrages geleverd in het programma. 
Zo heeft Michael de overdenking gedaan, Moffat en Carlos hebben de welbekende karaoke gedaan, Telésphore en Umaru hebben gestreden voor hun team in de spelshow en Daniel deed de uitzegening! 

Er zijn ontzettend veel nieuwe inzichten opgedaan en er is van elkaar geleerd! De coördinatoren hebben veel met elkaar gedeeld onder andere door het GMG en het dagelijkse inspiratiemoment. Tijdens dit moment vertelde elke dag een andere coördinator over een ervaring of herinnering die hij/zij met de groep wilde delen. 

Tijdens deze week zijn er verschillende topics besproken. 
We hebben het onder andere gehad over de langetermijnstrategie van World Servants. Hierbij is er gekeken naar hoe we elkaar kunnen aanvullen. Er is gepraat over mental health, maar ook over de impact van projecten. We hebben workshops gedaan over ‘person stories’. Ook hebben de coördinatoren gesprekken gevoerd met een deelnemer, leider en ouder over het World Servants-traject. Verder is er gebrainstormd over uitlopende onderwerpen als; projectvoorstellen, manieren van samenwerkingen, capaciteitsopbouw, veiligheid en verandering faciliteren. 

Tussen alle gesprekken door hebben we gelukkig ook wat ontspannende dingen gedaan. We hebben een middagje een outdoor parcours gedaan, pizza’s gebakken, gevaren op het water en cultuur gesnoven in Kampen! 

De tweede week van de partnermeeting waren alle coördinatoren verspreid door heel Nederland, bij verschillende gastgezinnen! 
De week begon met een Hollands feestje. De coördinatoren hebben, namelijk Koningsdag meegevierd in oranje kleding en vlaggetjes op de wangen! 

Tijdens deze week hebben de coördinatoren allerlei activiteiten gedaan en instellingen bezocht. Zo hebben de coördinatoren in verschillende kerken een bijdrage mogen leveren! Ook hebben de coördinatoren een fijne tijd gehad met hun eigen projectgroep(en) die ze deze zomer zullen ontvangen! 
Samen met de gastgezinnen hebben ze nog meer van de Nederlandse cultuur gezien. Zo konden Kinderdijk, hunebedden, tulpen en boerderijen natuurlijk niet ongezien blijven! 
Verder zijn er verschillende scholen bezocht, presentaties gegeven en revalidatiecentra bezocht.

We sloten de partnermeeting af door samen de handen uit de mouwen te steken bij Het Passion in Hummelo! 

Er zijn ongelofelijk veel herinneringen gemaakt in deze korte tijd! 
Door de partnermeeting hebben we weer in elkaars verhalen mogen schrijven en kijken we uit om samen verder te bouwen aan verandering!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.