ZA118 | De school krijgt kleur

Geplaatst op 5 aug 2018 - 22:46

Het metsel-, stuc- en verfwerk is klaar. Voor het weekend heeft de groep hard gewerkt, zodat ze de afgelopen twee dagen tijd hadden voor ontspanning.

De donderdag begon zoals gewoonlijk met de GMG. Deze werd opgefleurd met de groetjes uit Nederland. De lieve berichtjes en sportuitslagen werden door de groep goed ontvangen. Hiervoor willen we jullie bedanken! De bouwdag was weer een succes. Er werd volop gestuct. Dit schoot flink op, ondanks dat er een groot deel van de groep 's middags op "huisbezoek" ging. Door een miscommunicatie werd het een wandeling. 's Avonds is door een aantal deelnemers het avondprogramma georganiseerd. Met alle 40 hebben we "over de streep" gespeeld. Deze avond met emotionele momenten werd positief afgesloten door complimenten op elkaars t-shirt te schrijven. 

Na een heerlijk nachtje slapen begonnen we gemotiveerd aan de laatste bouwdag. De laatste hand werd gelegd aan het stucen en het verfwerk was begonnen. Het geheel komt steeds beter uit de verf. Vandaag was ook de laatste kinderwerkdag. Aan het eind van de middag ging een deel op echte huisbezoeken. 

Dit weekend stond een uitje op het programma. We gingen op bezoek bij de bananenfarm. De grote plantages waren indrukwekkend om te zien. Ook hebben we gezien hoe een nieuwe waterput werd geboord. De laatste locatie op de farm was het huis van de boer. Hier hebben we tijd gehad om te zwemmen, konden we genieten van de zon en kregen we een rondleiding op de ecologische tuin. Onze laatste bestemming was Noah's Arc. Waar we verschillende dieren hebben gezien. De kers op de taart waren de giraffen. 

Zondag begon de dag met een kerkdienst in een kerk zonder dak. De Zambianen overtroffen ons nog steeds met zang en dans. Na de dienst werden tassen alvast gepakt en spullen verzameld die achtergelaten konden worden. De voorbereidingen voor de voetbalderby werden gedaan, waaop om 14 uur de wedstrijd startte. Al snel leek de wedstrijd verloren omdat we dik achterstonden. Maar deze wedstrijd werd uiteindelijk met 5-6 gewonnen. Het gebouw werd vandaag voorzien van het World Servants logo en er werden alvast pannenkoeken gebakken voor het kinderfeest van morgen. De dag werd afgesloten met een mooie momenten avond waar de engelen van het engelenproject bekend werden gemaakt en spelletjes werden gespeeld.

De groeten van de hele groep vanuit Fipungu

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.