ZA123 | Oost west...

Geplaatst op 29 jul 2023 - 22:40

Bennekom is terug! En wat een reis hebben ze achter de rug...

De Bennekomse Zambianen zijn na een lange reis teruggekeerd op vertrouwde grond. Op het Kerkplein werden ze opgewacht met oerhollandse lekkernijen als stroopwafels, bastognekoeken, koffie en cola.

De groep, die in drie weken ontzettend hecht is geworden, nam op indrukwekkende wijze afscheid van elkaar. Zo hier en daar werd een traantje weggepinkt, zowel bij de avonturiers als bij de thuisblijvers. Er zijn veel verhalen te vertellen. Die zullen jullie binnenkort vast wel horen. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.