ZA217 | Moffat bedankt!

Geplaatst op 4 aug 2017 - 21:01

Het Zambia-team van hoofdleider Betty maakte een vakantiedagje van de laatste dag in Lusaka, voor ze in het vliegtuig stapten. 

Vanmorgen bestormde de groep de Souvenirmarkt in de Lusaakse wijk Kabwata. Een voor Afrikaanse begrippen grote souvenirmarkt, waar alle gewenste souvenirs bij elkaar te vinden zijn. De deelnemers wierpen hun beste onderhandelingsskills in de strijd, maar konden niet voorkomen dat de nodige kwacha's in de portemonnee van de souvenirverkopers belandden. 

Toen alle tassen volgekocht waren zette de groep koers naar hun lodge. Andere deelnemers besteedden hun tijd aan het in de tas puzzelen van de souvenirs, complimentenboekjes schrijven en spelletjes spelen. 

Na een vroeg diner was het dan echt zo ver: de groep moest koers zetten naar het vliegveld. Ondertussen zitten alle deelnemers aan boord, maar dat gebeurde niet voordat ze luidkeels 'Moffat bedankt' door de vertrekhal lieten schallen. Het personeel van het vliegveld zal zich ZA217 nog lang herinneren! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.