ZA219 | Cultuur snuiven

Geplaatst op 28 jul 2019 - 10:27

Koude nachten, veel cultuur uitjes en een ontzettend goede sfeer.

Vandaag een cultuur dagje: een bananenfarm bezocht en een duik in het zwembad genomen van de gastvrije eigenaren. Daarna een privé reservaat bezocht genaamd Noah's Arc. Helaas begaf de vrachtwagen het en hebben we alleen een stukje lopend kunnen bekijken. Hopelijk later deze week een herkansing. We genieten met volle teugen. Bidt u mee dat de sfeer zo goed blijft? Het is niet altijd even eenvoudig om je Nederlandse bril af te zetten. Wat hebben we het goed en wat beseffen we ons dat weinig. Op een dag van rust zijn dat dingen die je nog meer beseft. De bouwvakkers hebben vandaag de spanten gelegd zodat we maandag direct verder kunnen. Toppers!Een warme (in de ochtend koude) groet uit Zambia.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.