ZA219 | Dankbaar aan de terugreis begonnen

Geplaatst op 4 aug 2019 - 22:04

De eerste etappe van de terugreis is achter de rug. De groep is goed aangekomen in Lusaka.

Via een tussenstop bij een krokodillenfarm is de groep aangekomen in Lusaka. Vanavond allemaal even heerlijk warm douchen, wat een luxe! Morgen eerst nog langs de souvenirmarkt en dan op naar de luchthaven voor de finale van de reis. De dag is afgesloten met een dienst, waarin men dankbaar terug kijkt en ook stiekem vooruit kijkt naar Giessenburg. Tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.