ZA219 | De laatste loodjes

Geplaatst op 31 jul 2019 - 21:03

Er is een boek te schrijven over alle belevenissen, maar hier een korte update 

We zijn bijna toe aan de overdracht. Vrijdag is het zover. Nu nog druk bezig met de laatste loodjes en morgen een dagje naar een weeshuis en de lokale markt. Wat een belevenissen. Er is een boek over te schrijven en sommige deelnemers doen dat dan ook. Er valt straks heel wat te lezen voor de thuis blijvers. We merken dat er veel energie gegeven is en iedereen vroeg naar bed gaat. Tien uur is het stil hier. Wel om half zeven eruit natuurlijk. Oh ja vandaag ook weer een groep op huisbezoek. Indrukwekkend om te zien hoe hier geleefd wordt. Levert wel wat tranen op. Voordat er vertrokken wordt bidt onze local Mohst wel eerst voor de trip. Mooi om mee te maken.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.