ZA222 | Daar gaan we!

Geplaatst op 8 aug 2022 - 21:41

Na een mooi afscheid in Leeuwarden vertrokken we vol goede moed naar Brussel.

Met een extra tussenstop net voor de grens, kwamen we aan op vliegveld Zaventem.

Helaas was Ethiopian Airlines het niet eens met onze mooie inpakkunsten en dus werd er vakkundig een extra laag plastic aangebracht op de helft van onze bagage. 

Na alle security checks bleken we een kwartiertje speling te hebben voordat we mochten boarden. Even snel nog naar de wc en vlugge besprekingen wie op welke stoel zit en gaan!

We zitten! Op naar Zambia met een korte tussenstop in Oostenrijk en een overstap in Ethiopië. Wij hebben er zin in. 

En voor de ouders die zich nu al zorgen maken: ook degene die niet op de foto staan, hebben een mooi plekje in het vliegtuig weten te bemachtigen 😉

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.