ZA222 | Feest in Makopa

Geplaatst op 25 aug 2022 - 11:04

Na weken hard werken is het tijd om afscheid te nemen, maar niet zonder eerst flink feest te vieren...

De laatste dagen bouwen en kinderwerk. Het voelt gek, weten dat we bijna vertrekken. Toch is 't ook goed om weer naar huis te gaan. Maandag en dinsdag hebben we daarom nog even hard geknald, genoten van alles en vandaag was het dan echt tijd voor de overdracht.

Maar voordat het zover was, eerst het kinderfeest! Onder aanvoering van onze kinderprogrammaleider Yael was het een gezellige bende op het sportveld. 80 kids vermaakten zich met bellenblazen, nagellakken, een estafette en natuurlijk dansen!

En dan de overdracht. Een mooie middag vol speeches, liedjes en dansjes stonden op ons te wachten. Het hele dorp was uitgelopen. Wat een feest! 

Vanavond hebben we onder het genot van een kampvuur gegeten met de lokale crew. Een prachtige afsluiting van onze tijd in Makopa.

Morgenochtend vertrekken we in alle vroegte richting Lusaka. Daar zullen we onder andere de souveniermarkt bezoeken en overnachten we weer in ons geweldige hostel. Vanavond hoorde we dat Michael nog een mooi cultuuruitje voor ons in petto heeft dus we zijn nieuwsgierig naar wat ons nog te wachten staat.

Makopa, bedankt!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.