ZA222 | Kleine oogjes

Geplaatst op 9 aug 2022 - 09:04

Half acht 's morgens: prima tijd voor een menuutje Pizza Hut/Burger King op het vliegveld.

Na een goede vlucht van Brussel naar Ethiopië wachten we nu op onze aansluiting naar Zambia. De oogjes zijn wel allemaal heerlijk klein door het weinige slaap tijdens de vlucht.

Toch waren een aantal deelnemers erg blij dat ze om half 8 ‘s ochtends de Burger King en Pizza Hut tegen te komen op het vliegveld. Anderen kiezen voor een heerlijke kop thee of koffie.

We relaxen nog even op het vliegveld en over anderhalf uur zitten we in het vliegtuig naar Zambia.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.