ZA222 | Nog even relaxen

Geplaatst op 9 aug 2022 - 19:01

Palmbomen, een zonsondergang en een zwembad, beter kan onze reis niet beginnen!

Ja, je leest het goed. Terwijl we deze update aan jullie sturen zitten we heerlijk aan het zwembad te genieten van een zonsondergang. Het is genieten! 

We beseffen ons natuurlijk wel dat het contrast van deze dag onwijs groot is met de setting voor de komende drie weken. Vandaag aan de pizza in de stad, morgen bij de latrines boven het gat. Toch is het heerlijk om zo te starten. 

De groep is lekker gemotiveerd en we zien uit naar al het moois van de komende weken. We zullen niet te veel jaloersmakende foto’s doorsturen van ons onderkomen vandaag maar geloof ons, het is hier prachtig. 

Ook was het wel even wennen vandaag. De auto’s rijden aan de verkeerde kant van de weg en de drempels zijn onbeschrijfelijk groot. Het verschil in omstandigheden waarin de mensen wonen is ook wel een shock. Het ene moment rijden we langs een gigantisch huis met een groot het, het volgende moment zien we mensen bedelen om überhaupt eten te kunnen kopen.

Morgen gaat de wekker vroeg, onwijs vroeg. We worden om 05:50 uur aan het ontbijt verwacht en hopen rond het middaguur in Makopa aan te komen. Daarom genieten we nu nog even van het zwembad en het heerlijk bed en gaat project morgen dan echt van start.

Tot de volgende update!

Liefs, een hele dankbare groep!

Routekaart naar projectplaats Makopa

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.