ZA222 | Pannenkoeken versus shima, wat is nu het lekkerste?

Geplaatst op 18 aug 2022 - 09:42

Een drukke week én groetjes terug aan het thuisfront!

Dat was de vraag tijdens het huisbezoek van vandaag. Elke gmg bracht een bezoek aan een gezin in Makapo. Nadat wij 5 pannenkoeken hadden gebakken voor ons gastgezin werden de rollen plots omgedraaid. Kleine visjes, tomaten en bieslook werden tevoorschijn gehaald. Het was aan ons om een heerlijke maaltijd voor het gezin klaar te maken. Daarna kwam de maïsmeel erbij en was het tijd voor Shima, het gerecht wat overal in Zambia wordt gegeten. Het koste heel wat armkracht om het deeg goed te blijven roeren maar het resultaat mocht er wezen. 

Maar natuurlijk was het huisbezoek niet het enige van deze twee dagen. We buffelden lekker door op de bouw waarbij inmiddels het hoogste punt is bereikt. Dit moest natuurlijk worden gevierd en dus kwamen de stroopwafels tevoorschijn. Ook het stucwerk gaat lekker vlot door. Elke dag weer is het een genot om te zien hoe mooi de groep bezig is.

De lifeskills groep is ook al twee dagen onderweg. Vandaag kregen ze een heus gedicht voorgedragen door de tienermeiden die gister meededen met het programma. 
Ook het kinderwerk gaat lekker door waarbij er elke ochtend weer een mooi club ons staat te wachten. 

Een kleine afvaardiging bracht een bezoek aan Nambo waar Carlijn (samen met een grote groep anderen) in 2017 een kliniek bouwde. Het is indrukwekkend om te zien wat de impact van een World Servants project 5 jaar later is! 

Maar verder houden we het verslag vandaag kort want we hebben iets anders. We doen namelijk de groetjes terug!

Dus bij deze, geniet van onze Zambiaanse groetjes!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.