ZA222 | Van luxe paarden naar werkpaarden

Geplaatst op 11 aug 2022 - 21:52

Nadat iedereen in het luxe hostel wat heeft kunnen bijslapen, was het woensdag vroeg in de ochtend tijd om te vertrekken naar Makopa. Daar wachtte ons een grote verrassing!

De busreis van zes uurtjes verliep zeer voorspoedig waarbij we ondertussen konden genieten van de Zambiaanse cultuur.

Bij aankomst vlogen de tranen in onze ogen door een prachtig onthaal van de lokale bevolking. Ze hadden zelfs een lied speciaal voor ons geschreven! Na dit prachtige onthaal zijn we onze klamboetentjes gaan opzetten en jawel, deze staan op matrassen die er toch voor ons bleken te zijn. Waar een mens wel niet blij mee kan zijn ;) of te wel, heerlijk!
Nadat we helemaal waren gesetteld, werden de eerste gesprekken met de lokale bevolking gevoerd waardoor we zeer bemoedigd werden om vanaf morgen hard aan de bak te gaan voor hen! We are here to serve! 
Ons eten, dat door kok Tito wordt bereid, is dag één al zeer goed bevallen waardoor jij als thuisblijver er nog niet over hoeft in te zitten dat we mager thuiskomen.

Dag 2 in Makopa:
De ene begon met zingen en de ander werd zingend wakker gemaakt en dat komt omdat onze bouwleider André vandaag jarig is! (Side note: op elke bouwdag staan wij om 6:00 op) In de ochtend hebben we hierdoor genoten van een gebakken taart door kok Tito! 

En vandaag dubbelfeest want de opening van de bouw ging van start. We begonnen deze dag met al wat muurtjes die de lokale bevolking had neergezet en aangezien we heel hard gaan, proberen we ons vliegticket om te boeken naar volgende week ;) grapje natuurlijk! 
De bouw gaat fantastisch door de goede samenwerking met de lokale bevolking en daar zijn wij erg dankbaar voor maar toch zien jullie ons gewoon 27 augustus weer ;)

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.