ZA319 | De laatste dagen

Geplaatst op 15 aug 2019 - 09:29

Dinsdagochtend vroeg zijn we vertrokken uit Donje. Nou ja, vroeg, wij stonden al een uurtje klaar toen we van Frances de verlossende woorden kreegen 'jullie hebben vast allemaal zin in een ochtendwandeling'. Juist, de bus kon niet tot aan Donje komen dus liepen we een uurtje verder naar de volgende school waar een mooie schoolbus op ons stond te wachten.

Met deze bus vertrokken we richting het South Luangwa national park. Een ritje van 8 à 9 uur. We smeerden broodjes met pindakaas en jam en ook de laatst bewaarde stroopwafels kwamen nu eindelijk uit de tassen.

Halverwege de reis moesten we overstappen naar een andere bus.

Nog voordat we in het park aangekomen waren zagen we na wat springbokjes en apen opeens kudde olifanten. Nice! De safari moet nog beginnen en de eerste van de big 5 is al gespot. Verdeeld over 4 jeeps met allemaal hun eigen chauffeur en ranger gingen we op pad. Adembenemend keken we naar de prachtige natuur het haar dierenrijk. Zonnebadende leeuwen, de familie giraf, ontelbaar veel nijlpaarden en gazelles. En zelfs nog een luipaard in actie. Bijna 4 uur hobbelend in de jeeps kwamen we allen erg enthousiast terug. Prachtige bedden en tenten stonden al klaar en na een lekkere maaltijd gingen we lekker onze bedjes in. Met apen op het dak en nijlpaarden langs de oever.

De volgende ochtend gingen we er weer vroeg vandoor richting Lusaka, ook weer een flink ritje maar eenmaal aangekomen in het vertrouwde hostel van de heenreis stond er een puike maaltijd klaar. Daarna hebben we ons klaargemaakt voor de bonte avond. En wat was die bont! Genoten van de acts, de spellen en ook nu kon er maar weer 1 gmg de beste zijn. Ik zal niet zeggen welke 😎.

Goed, we genieten en kijken goed terug op alles. Straks naar de souvenirmarkt en daarna richting het vliegveld.

Hierbij dus ons laatste verslag.

Groetjes,
Rients

Routekaart naar projectplaats Donje

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.