ZA319 | Een dag vol laatste keertjes

Geplaatst op 13 aug 2019 - 11:25

Gister een dag vol laatste keertjes: de laatste meters lopen op de bouwschoenen, de laatste chichiwa's bij het kinderfeest en de laatste klodders verf voor het logo op de school.

Rond een uur of twee, of nee, Afrikaanse tijd, drie, werden de heupen losgegooid. We zijn er nog steeds niet helemaal over uit waarom dat zoveel lachende gezichten op levert bij de locals. Gek genoeg vinden we zelf dat we dat dansen best goed oppakken na drie weken! Bij de overdracht van de bouw werden mooie dromen, verlangens en wensen uitgesproken over de school. Met geknal van confetti hebben Evelien en Simon (de aannemer) vervolgens het lintje doorgeknipt waarmee de school officieel werd overgedragen. Hand in hand, schouder aan schouder hebben we om de school een gebed uitgesproken met de community. De ceremonie eindigde met een heuse fotoschoot waarin we als modellen flaneerden voor het gebouw. De dag werd afgesloten met een candlelight. Een avond waarin we de bouw letterlijk hebben mogen verlichten met wensen en dromen. Dat dit project op ons allen diepe indruk heeft gemaakt, is een ding dat zeker is.

Ook al voelen we ons inmiddels al echte Donjenaren of Donjenesen; Vanmorgen was het dan echt tijd om uit te burgeren. Als echte Hollanders stonden we stipt op tijd klaar om te vertrekken.  Gelukkig gaat afscheid nemen hier niet zo snel en mochten we nog iets langer genieten van onze omgeving. Waar was namelijk de bus? Achja 9292 gaf waarschijnlijk een error bij het invoeren van de bushalte van Donje. Dus zijn we zelf maar een uurtje gaan lopen naar het dichtsbijzijnde ophaalpunt! Inmiddels hobbelen we lekker verder in de bus, zit er een Hollands broodje pindakaas achter de kiezen en kunnen we niet wachten om de paparazzi uit te hangen op Safari!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.