ZA416 | Terug op Nederlandse bodem

Geplaatst op 6 aug 2016 - 14:35

Net als BO116 is de 'schippersgroep' van ZA416 vanochtend veilig geland op het vliegveld in Brussel. Met de bus is de groep net aangekomen in Krimpen Aan Den Ijssel.

De groep heeft een heel mooie werkvakantie en rondreis in Zambia achter de rug. Vol met indrukken, verhalen en knuffels werd de familie die ze ontving begroet.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.