ZA417 | Pijlsnel, enthousiast en aanstekelijk

Geplaatst op 21 jul 2017 - 17:29

Hoofdleider Mark stuurt vanaf de lokale markt een app'je met de stand van zaken in Matipa, Zambia. 'Voorthuizen' maakt het uitstekend en ziet uit naar het veelzijdige weekend dat in het verschiet ligt. 

Update 18:19 uur: nu met foto's die Mark zelf stuurde

Hier Mark van ZA417 met een kleine update! Nu de week verder gaat, zitten we steeds lekkerder in ons ritme. Al is het soms moeilijk communiceren is met de lokale aannemer, de bouw gaat pijlsnel! Binnenkort starten we zelfs met het dak ?.

Het kinderwerk blijft waanzinnig om te zien. Het enthousiasme van de kids én de deelnemers werkt aanstekelijk op de bouwers.

De cultuur bezoekjes aan families in de omgeving zijn ook begonnen. Indrukwekkende gesprekken worden afgewisseld met hilarische momentjes. Elkaars cultuur leren herkennen blijft een bijzonder iets!

We gaan een weekend in vol leuke uitstapjes en ontmoetingen. Als voorproefje bezoeken we nu een lokale markt. Wat een ervaring!

Tot snel en groetjes van de hoofdleider!

https://www.facebook.com/collinz.nyirenda.7/posts/1900154186889490

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.