ZA417 | PS: Project Voorthuizen is geslaagd

Geplaatst op 30 jul 2017 - 14:27

Hoofdleider Mark doet weer uitgebreid verslag van de belevenissen van de jongeren van NGK De Ontmoeting. Hij heeft maar liefst acht PS'jes nodig om alles te vertellen... 

Hier hoofdleider Mark van ZA417 met de laatste uitgebreide update!

In de laatste week hebben we samen met de locals keihard gebouwd. Zo hard zelfs dat het dak erop zit en bijna de hele school gepleisterd is! Wat een prachtig gezicht zeg ? Voor het gebouw staat een monument met de logos van WS en partnerorganisatie CCAP, waanzinnig mooi gemaakt door Els en Dorine!

Van maandag op dinsdag hebben we in kleine groepjes bij buurtbewoners geslapen, wat voor iedereen een heel bijzondere ervaring was! Heel wat noten, eieren en een kip rijker, kwam iedereeen weer veilig thuis. 

Vrijdag was het kinderfeest en de overdracht. Heel wat ballonnen en speeches later, was het gebouw symbolisch aan de locals gegeven. Maar niet voordat Timo z'n kans greep om alle locals een 'mooi' nederlands dansje te leren. Daarna was het tijd om afscheid te nemen met een traan en met een lach. Die lach werd redelijk permanent toen we op safari gingen! We zagen leeuwen, olifanten, nijlpaarden, impalas, een buffelo en een giraf, hoe vet!

Morgen bezoeken we nog een souvenirmarkt voordat we richting het vliegveld gaan. Tot nu toe een prachtig slot van een zeer geslaagd project! 

Tot snel! 

Ps: Iedereen kan thuis meegenieten van de safari, er zijn namelijk een paar duizend fotos van gemaakt ?

Pps: Bij het safaripark zagen we na twee weken weer een douche. Eviroos: ik heb ontwenningsverschijnselen ?

Ppps: Henk Jan heeft zich op de laatste bouwdag niet ingesmeerd en is verbrand ?

Ppps: Het kost ongeveer een dag om verf te vinden in de stad ?

Pppps: Een lekke  band verwissel je niet met een krik, maar je hakt een boom om. Letterlijk. ?

Ppppps: Meer dan 1000 dollar wisselen, vinden de meeste bankmedewerkers heel spannend. ?

Pppppps: Stijn deed VRIJWILLIG een extra keer kinderwerk ?

Ppppppps: donderdagmiddag zijn de groetjes geprint en uitgedeeld, dus we hebben de meeste gezien! Bedankt! ?

https://www.facebook.com/philemon.ngoma/posts/1416709598398560

https://www.facebook.com/collinz.nyirenda.7/posts/1904322566472652

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.