ZA422 | De bus is vertrokken

Geplaatst op 25 apr 2022 - 12:06

Het tweede project van 2022 is inmiddels begonnnen en de reis gaat naar Zambia!

Na een lekker bakje koffie is een gedeelte van de groep ingestapt bij de ontmoetingskerk in Pesse. Er waren veel familieleden om uit te zwaaien en na de laatste knuffels kan de reis beginnen! Op naar Utrecht voor nog meer deelnemers en dan door naar Brussel waar ook de laatste groepsleden aansluiten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.