ZA422 | De laatste dag in Matuku

Geplaatst op 9 mei 2022 - 08:49

Een beestenboel in Zambia! Hoe zit dat?

Gisterochtend ging de groep eerst naar de kerk in Chengelo. Dat is een internationele kerk, waar vooral personeel komt dat verbonden is aan Chengelo school, een goed aangeschreven kostschool in Zambia. Na de dienst was er zelfs koffiedrinken, om alvast weer te wennen aan Nederlandse gewoonten.

Daarna was er een lunch in het privésafaripark Noah's Arc. Toch op safari, dus! De groep spotte zebra's, antilopen en giraffen. Daarna ging de (relatief korte) reis terug naar Matuku om de beestenboel daar een beetje op te ruimen: de tassen werden weer ingepakt. Het einde van het project komt in zicht!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.