ZA422 | Feest in de kerk!

Geplaatst op 2 mei 2022 - 10:40

Genieten van de zon en fris en fruitig na een nachtje uitslapen.

Het is feest in de kerk! Zondag ochtend voor de dienst zijn we even samen op de foto geweest. We zijn allemaal  gezond en vooral fit want we konden uitslapen tot 07.30 uur.  Het was een dienst van 2.5 uur maar deze was ook zo weer voorbij. Het was een feest van afwisseldn dans en zang en een goede preek.  Het thema van de dienst was: ik heb jou nodig. Bijvoorbeeld je hebt een vijand nodig om je vijanden lief te hebben. We zaten gemixed tussen de lokale bevolking en een aantal keren was de opdracht om tegen je buurvrouw of buurman te zeggen 'Ik heb jou nodig, Jezus houd van jou'. De zondagmiddag was een heerlijke vrije middag in het zon overgoten Matuku. Vriendelijke groeten uit het nog steeds gezellige Matuku.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.