ZA422 | Groeten uit het gezellige en altijd warme  Matuku

Geplaatst op 28 apr 2022 - 09:30

We zijn inmiddels veilig aangekomen in Matuku en hebben onze verblijven netjes ingericht.

De stemming is prima na  een goede nacht rust in Lusaka. Onze kersverse ridder Cees van Houwelingen heeft het ook prima naar zijn zin. Hij heeft zijn lintje officieel  ontvangen op het vliegveld in Addis Ababa. Het moest namelijk voor dinsdag 13.00 uur. Na een busrit van zes uur en een uur hobbelen in een truck zijn we er eindelijk! Op naar de eerste bouw dag, waar de eerste steen gelegd wordt. Groeten uit het gezellige en altijd warme  Matuku!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.