ZA422 | Jaarmarkt in Matuku

Geplaatst op 5 mei 2022 - 09:02

Het is groot feest in Matuku. En dat biedt voor alle westerlingen voordelen.

Gisteren was het groot feest in Matuku. Het was jaarmarkt. Een groot evenement waar mensen uit de hele omgeving naar toe komen. Er is veel handel, in van alles, vooral in landbouwproducten. Maar ook heerlijke gedroogde vis. Hoofdleider Cees heeft aan het begin van de dag de entree voor alle groepsleden betaald, zodat iedereen bij de ingang zo door kon lopen. Tot hilariteit van de groep kwam er aan het einde van de middag een andere westerling aanfietsen, die toen ook zo door mocht lopen.

Om 20.00 uur hebben we rond een vlam twee minuten stilte gehouden en het Wilhelmus gezongen. Dat was best indrukwekkend.

Groeten uit het weer opgewarmde Matuku.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.