ZA422 | Ze zijn er weer!

Geplaatst op 11 mei 2022 - 12:55

Na een voorspoedige reis is de groep weer terug in Nederland.  

Eerder dan verwacht, landden de deelnemers in Brussel waar het eerste deel van de groep afscheid nam om richting Zeeland te vertrekken.  Daarna werd koers gezet naar Utrecht waar de overdracht met hoofdleider Cees plaatsvond. Hier stapte weer een deel van de groep uit en vertrok de rest naar Pesse: het eindstation van deze reis. Iedereen kijkt terug op een heel mooi project. De kliniek is gebouwd, iedereen is gezond gebleven en er zijn mooie contacten gelegd. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.