ZA518 | Brrr dat is koud

Geplaatst op 28 okt 2018 - 16:27

Na een lange, vermoeiende reis is de groep eindelijk terug in Nederland. En tjonge... wat is dat koud.

Precies om 15:30 uur rijdt de bus het terrein van de Pijler op. Uitgelaten vallen de deelnemers familie en vrienden in de armen. Je zult bijna vergeten dat het maar 6°C is en de meeste deelnemers geen jas bij zich hebben. Na afsluitend gebed van hoofdleider Jobert en het laatste afscheid was het dan ook snel tijd om naar huis te gaan. Moe, maar met grote glimlach kijken de deelnemers terug op een geweldige reis. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.