ZW117 | Herenigd!

Geplaatst op 29 jul 2017 - 14:39

Ze zijn er weer, de Zimbabwe-gangers. Hoofdleider André is weer opa André en zelfs ome Jelmers jongste familielid is present op Schiphol. Groot feest, behalve voor directeur Jan Bosman, die een preek kreeg van de marechaussee ☝️?. 

De enthousiaste verhalen over Zimbabwe houden niet op. Indrukwekkend, zo'n gemengde groep met verschillende culturen. 

Om te voorkomen dat de kar met gereedschapskisten in de weg staat, zet directeur Jan Bosman die even in een hoek terwijl hij de verhalen aanhoort. Hmm... dat kun je beter niet doen! VIer zwaar bewapende mannen om de kar heen en uiteindelijk een preek voor Jan, die natuurlijk helemaal onschuldig de kar weer wilde meenemen...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.