ZW117 | Moraal blijft (op)stijgen

Geplaatst op 28 jul 2017 - 17:14

André belde vanaf het vliegveld, ook na het inchecken is het moraal nog hemelhoog bij de groep. 

De groep is ingecheckt en hebben een hele mooie laatste dag in Zimbabwe gehad. Het afscheid van de Zimbabwanen viel niet mee, maar ze hadden geen keus. 

Een aantal deelnemers hebben nog een project-doel kunnen realiseren: het bezoeken van een lokaal ziekenhuis. Dus tevreden en allemaal gezond konden ze richting vliegveld vertrekken.

Morgen komt de rest van de verhalen als ze weer in Nederland zijn.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.