[oe113] Klaar voor 30 april

Geplaatst op 30 apr 2013 - 22:14

De ballonnen voor Koninginnedag zijn opgeblazen en de oranje vlag ligt klaar. Wij zijn helemaal klaar voor de 30e april.

Hier weer een update uit Rativci. Op de bouw gaat het nog steeds goed. Het metselwerk is bijna klaar. De groep is nu druk bezig met het storten van beton boven de ramen. Verder wordt er geschilderd en wordt er druk aan de erfafscheiding gewerkt.

Afgelopen weekend hebben we genoten van de vrije tijd. We hebben de lokale markt in Uzhgorod bezocht. In Vynogradiv bezochten we de boerderij van Ildiko en Erik en hebben we nog even genoten van de bloesem op het marktplein. Zondag hebben we een lokale kerkdienst bijgewoond en hebben we gewandeld bij een sanatorium in de Karpaten.

Voor deze week staat nog een spelletjesdag op het programma. En we bezoeken enkele projecten van voorgaande jaren.

Hartelijke groeten uit Rativci!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.