[oe113] Klaar voor terugreis

Geplaatst op 3 mei 2013 - 14:37

Na een mooie afsluiting van het project maken de deelnemers zich klaar voor de terugreis. De bouw is afgesloten en de groep heeft genoten van een prachtige ceremonie.

Vandaag (donderdag) is het project afgesloten. De laatste kruiwagens met beton voor de erfafscheiding zijn gestort. Vanmorgen was er nog een mooi kinderprogramma waarbij de kinderen zelf een huis hebben gebouwd. Vanmiddag hebben we genoten van de afsluitende ceremonie. De kinderen van het weeshuis krijgen muziekles en hebben prachtig gezongen en gespeeld. Onder begeleiding van een lokale muziekgroep kregen we nog dansles. Daarna volgde een heerlijke maaltijd met de bewoners van het kindertehuis, hun ouders en de bouwvakkers.

De tassen zijn bijna ingepakt en vrijdagmorgen vertrekken we naar Budapest. Daar genieten we nog van een bezoek aan de stad voordat we terugvliegen naar Nederland.

 

Hartelijke groeten uit Rativci!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.