Ontwikkelingswerk Afrika

Het continent Afrika kent 54 landen, meer dan 2000 verschillende talen en is het op één na grootste werelddeel op aarde. World Servants heeft al meer dan 25 jaar ervaring in Afrika en gebruikt die ervaring om jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op hun project in dit prachtige, maar ook armoedige continent.

Klimaat

In Afrika heb je verschillende soorten klimaten. Voor zover dat mogelijk is, kan je het continent in de vier volgende klimaten indelen:

· Tropisch klimaat: voornamelijk aanwezig in het centrum van Afrika, in de landen Congo, Kameroen en Gabon. Hier regent het het hele jaar door. Daarnaast blijft de (hoge) temperatuur hetzelfde.

· Subtropisch klimaat: dit klimaat heerst in het uiterste noorden en het uiterste zuiden van het continent. Dit houdt in dat de zomers heet en droog zijn en de winters juist vochtig en koel. Met name Marokko en Tunesië in het noorden en Zuid-Afrika in het zuiden hebben hiermee te maken.

· Steppeklimaat: dit klimaat komt vooral voor in het centraal-noordelijke gedeelte van Afrika. Daarnaast komt het ook in een deel van Zuid-Afrika voor. Kenmerkend voor dit klimaat is dat er een deel van het jaar heel veel neerslag valt, en dat het in het andere deel juist erg droog en warm is.

· Woestijnklimaat: hier valt de Sahara onder. Daarnaast heerst ook langs de zuidwestkust en de oostkust een woestijnklimaat. Dit is dus in de landen Namibië, grote delen van Botswana en Zuid-Afrika, en Somalië. Het is hier overdag heet en droog, maar in de avond/nacht een stuk kouder.

Door de verschillende klimaten kom je dus ook heel veel verschillende landschappen tegen. Als je van noord naar zuid heel Afrika door zou reizen, zou je zomaar door de volgende landschappen kunnen rijden:

Marokko

Sahara

Ethiopië

​Zuid-Afrika