Orgelconcert voor World Servants

Geplaatst op 20 nov 2013 - 09:43

Henk Mannee uit Strijen gaat in het voorjaar met een volwassenproject naar Oekraïne. 'Ik ben enthousiast geworden door de verhalen van mijn dochter die twee keer mee is geweest', zegt hij. Om geld in te zamelen organiseerde Henk afgelopen zaterdag samen met zijn broer een orgelconcert.

Het concert ging erg goed. 'De reacties van de mensen waren erg goed. Naast dat ze de muziek erg mooi vonden, bleven ook veel mensen nog even napraten om te horen wat ik in Oekraïne ga doen.' Er werd geen entree gevraagd maar er werd een collecte gehouden. 'De collectezak zat goed vol. De zeventien gasten die er waren hebben samen bijna € 300,- gegeven. Een mooie opbrengst dus.' Henk organiseert nog een paar acties voor zijn project. 'In mijn boekwinkel verkoop ik tweedehandboeken voor World Servants. Dit loopt erg goed. Mijn broer is muzikant en een deel van de opbrengst van zijn CD komt ten goede aan het project. Verder komt er waarschijnlijk ook nog een sponsordiner'.

Henk kijkt er erg naar uit om volgend jaar op pad te gaan. 'Vroeger heb ik niet de kans gehad om dit soort dingen te doen. Na de enthousiaste verhalen van mijn dochter begon het bij mij ook te kriebelen. Omdat het project in Oekraïne in de meivakantie plaatsvindt, is dit praktisch te organiseren.' Henk kijkt erg uit naar zijn project in Oekraïne. Hij zegt enthousiast: 'Ik krijg er elke dag meer zin in!'

Er is nog plek in het project van Henk naar Oekraïne. Lees er alles over: Opvanghuis in Rátivci. Over de acties van Henk is meer te lezen op zijn website.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.