Partnerorganisatie Malawi: CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en is dus al meer dan 140 jaar werkzaam in het verspreiden van het evangelie van Jezus Christus en de zorg voor mensen in nood.

Partnerinfo

CCAP Malawi heeft de overtuiging dat het evangelie van Jezus Christus geen waarde heeft als het niet samen gaat met de zorg voor mensen in nood. CCAP Malawi zet zich daarom naast bijbels onderwijs en het trainen van pastors ook in voor betere leefomstandigheden voor kwetsbaren in de samenleving. Verdeeld over drie synodes en vele afdelingen lopen in het hele land programma’s op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, mensenrechten, HIV/AIDS, water & sanitatie en duurzame landbouw.

World Servants werkt sinds 2005 samen met de afdeling onderwijs van de Synod of Livingstonia. Zij zijn werkzaam in het noorden van Malawi en verzorgen hier onderwijs voor de allerkleinsten, voor kinderen op de basisschool en voor jongeren op de middelbare school. Met meer dan 400 kinderdagverblijven, en 500 basisscholen bereid CCAP Malawi ruim 250.000 leerlingen voor op de toekomst. Ook zijn er meerdere scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op al haar scholen besteed CCAP Malawi veel aandacht aan gelijke kansen voor jongens en meisjes. Door verschoningsruimtes voor meisjes te bouwen kunnen meisjes ook wanneer ze ongesteld zijn naar school en wordt voorkomen dat meisjes stoppen wanneer ze die leeftijd bereikt hebben. Op deze manier probeert CCAP Malawi met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Samen met de afdeling onderwijs bouwt World Servants klaslokalen, lerarenwoningen, latrines en verschoningsruimtes voor meisjes in Mzimba South District en voorheen ook in Kasungu North. Door goede klaslokalen en lerarenwoningen hebben de kinderen een betere leeromgeving en getrainde leraren. Hierdoor kunnen meer kinderen naar school en verbetert de kwaliteit van het onderwijs.

Mussa Nyirenda


Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

Feitjes

  • Locatie (hoofd)kantoor Synod of Livingstonia: Mzuzu, Malawi.
  • Werkgebied Synod of Livingstonia: Northern Region.
  • Focusgebied met World Servants: Mzimba-South district.
  • Thema's: Onderwijs, Gezondheidszorg, Landbouw, HIV/AIDS, Evangelisatie en Kerkontwikkeling.
  • Andere partners van partnerorganisatie: Sense Scotland en Save the Children.
  • Donoren en/of organisaties waarmee samen WS projecten worden uitgevoerd: Stichting de Lichtboei en EO Metterdaad.
  • Werkt samen met World Servants in Malawi sinds 2005.
  • Werkzaam in onderwijs, gezondheidszorg en sociaal maatschappelijk
  • 72 projecten sinds 2005, bekijk ze hier.