Partnerorganisatie Bolivia: For Vidas

For Vidas is opgericht in 1999 onder de naam Proyecto de Orientación Moral (POM) met als doel om het onderwijs in Bolivia te verbeteren, in de loop van de jaren zijn zijn naast onderwijs ook projecten op het gebied van gezondheidszorg gestart.

Partnerinfo

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants werkt sinds 2011 met For Vidas samen, en biedt hulp door o.a. nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. Daarnaast richt For Vidas zich sinds 2015 ook op de bouw van medische posten of klinieken in gemeenschappen, om ook op die manier in letterlijke zin bij te kunnen dragen aan de gezondheidszorg, maar ook aan preventie- en voorlichtingscampagnes.

Carlos Sanchez


Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

Feitjes

  • Locatie (hoofd)kantoor: Santa Cruz de La Sierra, Bolivia
  • Werkgebied For Vidas: Departement Santa Cruz
  • Focusgebied met World Servants: Provincies rondom Santa Cruz de la Sierra
  • Thema's: Onderwijs en Gezondheidszorg
  • Donoren en/of organisaties waarmee samen WS projecten worden uitgevoerd: Handicap NL
  • Werkt samen met World Servants in Bolivia sinds 2011.
  • Werkzaam in onderwijs en gezondheidszorg
  • 23 projecten sinds 2011, bekijk ze hier.