Partnerorganisatie Nepal: LHFN

Light’s House Foundation Nepal (LHFN) zet zich sinds 2009 in voor met name Badi kinderen die door armoede, geweld, uitbuiting, mensenhandel, discriminatie, conflicten en natuurrampen buiten de samenleving zijn geplaatst.

Partnerinfo

LHFN wil dat Badi kinderen de kans krijgen om op te groeien in een veilige en zorgzame omgeving. De belangrijkste focus ligt hierbij op het ondersteunen van kinderen die door het kastenstelsel in gevaar zijn. Velen van hen zijn wees, zijn in de steek gelaten of leven in grote armoede met hun familie. LHFN werkt in twee districten: Surkhet en Hetauda. In beide regio's leven veel mensen in de laagste regio's van het kastenstelsel in grote armoede. Om in deze armoede toch een bron van inkomsten te hebben worden veel meisjes verkocht aan mensenhandelaren, veelal vanuit India. Een van de activiteiten van LHFN is het bevrijden van meisjes uit de handen van mensenhandelaars. Daarnaast zorgt LHFN voor een beter toekomst perspectief voor deze kinderen door hen te voorzien van spullen die zij nodig hebben voor school zoals schoolkleding, boeken en tassen, ook bieden ze scholen sport en lesmateriaal aan. Ook wordt het personeel, managementcomité (SMC) en voogden getraind om deze kinderen beter op te vangen op school en daarbuiten.

World Servants ondersteunt LHFN door de bouw van een nieuwe school, zodat al deze kinderen de kans kunnen krijgen op beter onderwijs.

Alex Sundas


Gokarneshwor Municipality 6
Kathmandu
Nepal
+977 14 91 68 24
lhfninfo@gmail.com

Feitjes

  • Locatie (hoofd)kantoor: Kathmandu
  • Werkgebied LHFN: Surkhet en Hetauda district
  • Focusgebied met World Servants: Kathmandu
  • Thema's: Onderwijs, Sociaal maatschappelijk, Noodhulp
  • Werkt samen met World Servants in Nepal sinds 2021.
  • Werkzaam in onderwijs
  • 4 projecten sinds 2021, bekijk ze hier.