Partnerorganisatie Ecuador: Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (Maquita) is opgericht in 1985 en wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land, waardoor de opbrengst beter wordt en de welvaart zal verbeteren.

Partnerinfo

Maquita werkt onder andere in de cacao-industrie. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een betere toekomst bieden.

Maquita werkt in maar liefst 18 van de 24 provincies van Ecuador en helpt producenten om hun afzet te vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van Maquita. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants werkte tot en met 2014 samen met Maquita in de provincie Esmeraldas en is sindsdien in de lager gelegen provincies aan het werk, rondom de havenplaats Guayaquil in de provincies Guayas, El Oro, Los Ríos en Manabí. Wij ondersteunen Maquita bij de bouw van cacaocentra waar kleine boeren hun oogst kunnen verzamelen en verwerken en een coöperatie kunnen vormen om zo beter te kunnen opboksen tegen de grotere cacaohandelaren.

Emilio Aguilar


PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Feitjes

  • Locatie (hoofd)kantoor: Quito
  • Werkgebied Maquita: in het hele land
  • Focusgebied met World Servants: in de provincies Guayas, El Oro, Los Ríos en Manabí.
  • Thema's: Fair trade, Social Equity, Sustainable agriculture
  • Andere partners van partnerorganisatie: o.a. de EU en Care
  • Donoren en/of organisaties waarmee samen WS projecten worden uitgevoerd: Koppert Foundation
  • Werkt samen met World Servants in Ecuador sinds 2004.
  • Werkzaam in gezondheidszorg, fair trade, onderwijs en water en sanitatie
  • 30 projecten sinds 2004, bekijk ze hier.