Mooie visitekaartje voor de regio.

Projectupdate van 15 maart 2014


School als verblijfplaatsEindresultaatHerinnering bouwgroepSchoolterrein bij bouwplaatsSteenfabriek

Het hele gebouw was perfect afgewerkt en in gebruik genomen door de kinderen. Slechts twee kleinere ruimtes aan de linkerkant van het gebouw waren niet in gebruik op het moment van het bezoek. De lokale overheid heeft de school ondersteund door het plaatsen van nieuwe hekken en de mooie speelplaats. Zij betalen ook nog steeds voor de keukenmedewerker. De school is gunstig gelegen in het gebied en daarom ziet de lokale overheid dit project als een mooie visitekaartje voor de regio.
Het aantal leraren daalde vorig jaar. Nu zijn er slechts twee leraren over voor ongeveer 75 kinderen. Eerder was er 2 leerkrachten en 2 assistenten op de school. We ontdekten dat de voormalige directeur, wie zelf een van de assistenten betaalde, gestopt is. Zijn plek is nu overgenomen door een van de leerkrachten. De lokale overheid wou het salaris van de assistent niet betalen. De twee overgebleven leerkrachten moeten veel van het werk op de school doen o.a. het schoonmaken van de lokalen. Dit komt gedeeltelijk omdat de ouders vaak niet kunnen helpen overdag .
De school heeft inmiddels wel nieuwe eigentijdse schoolboeken die betaald zijn door de ouders. Ze betalen ook voor het dagelijks ontbijt en voor andere schoolspulletjes. Het was mooi om te zien hoe de dagelijkse levensomstandigheden voor de kinderen verbeterd zijn.