Aan de slag in Almas

Project update van 26 mei 2020 door Linda Augustinus-Lourier


Samen met BEM zullen alle enthousiaste deelnemers, lokale mensen en bouwvakkers verder bouwen aan een prachtig gemeenschapscentrum waar de hele wijk Almas profijt van zal gaan hebben.

Almas is een buitenwijk van de grotere plaats Guanhães in de staat Minas Gerais. In Almas zijn er geen sociale voorzieningen. Er is geen school, geen gezondheidszorg, geen winkel, geen speeltuin. Er zijn alleen huizen en plaatsen die als huis worden gebruikt, waar tussen de aangelegde straten lopen. Door het ontbreken van deze sociale voorzieningen zijn er juist wel veel sociale problemen. Huiselijke geweld, seksuele intimidatie, drugs- en alcoholmisbruik en dergelijke komen met grote regelmaat voor. BEM wil hier iets aan doen. Zij zijn bezig met het opzetten van sociale programma's, waaronder een kinderprogramma, voetbaltoernooien voor jongeren en workshops voor vrouwen om op creatieve manier bezig te zijn, maar ook om een bron van inkomsten te krijgen.
Deze activiteiten vinden nu plaats onder een overkapping die gebouwd is op een terrein dat BEM heeft gekocht. Hun grote verlangen is om een gemeenschapscentrum te bouwen waar de activiteiten verder uitgerold kunnen worden en de inwoners van Almas de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen in sociale vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd een veilige omgeving hebben waarin ze bemoedigd en opgebouwd worden.