Een update uit Bajo Grande

Project update van 4 april 2019 door Piet Grootenboer


Ook koffie wordt verbouwdDak zit eropWarm welkomVerder afgebouwdUitleg over cacao teeltToiletten zijn klaarHet huis van de voorzitterDe voorzitter van de coöperatieGemeenschapsruimte

Nieuwe foto's, verslag en een vlog uit Bajo Grande. Benieuwd hoe het na twee jaar met het cacaocentrum in Bajo Grande gaat? Piet en Jan nemen je mee.

Er is veel gebeurt afgelopen jaar in Bajo Grande. De afspraken die gemaakt zijn om het gebouw verder af te maken zijn nagekomen. Het dak zit erop en dat geeft gelijk een heel goed gevoel. Ook zijn de toiletten klaar en de watervoorziening is aangelegd. De coöperatie heeft voor deze bouw werkzaamheden geld gekregen van de locale overheid. Daarmee zijn ze dus voortvarend aan het werk gegaan.

Het gebouw wordt dus al gebruikt en het afbouwen is gepland voor dit jaar. De coöperatie heeft een zeer groot commitment om de ruwbouw zoals World Servants die heeft neergezet in 2017 volledig functioneel te krijgen. Dit betekent dat het ook een gebouw is van de coöperatie, waar ze zelf de nodige effort in hebben gestoken. De coöperatie is zeker van plan om zich, met het gebouw als basis, de komende jaren verder te ontwikkelen.

Een direct gevolg van het bouwen door World Servant is dat de weg nar Bajo Grande door de overheid heel sterk verbeterd is. Toen men zag dat er aandacht vanuit het buitenland was voor Bajo Grande heeft de overheid dit signaal opgepakt en de weg verbreed en goed begaanbaar gemaakt. Een prachtig bijkomend effect van het World Servants project

De ontvangst die we als set-up team mochten ervaren was zeer warm. Er wordt nog steed met veel plezier teruggekeken op de aanwezigheid van de groep. Woorden die vielen waren, warm, vriendelijk en lief naar de kinderen, respect. Met name het laatste kreeg extra aandacht, want de kinderen van hebben door de aanwezigheid van de groep geleerd wat respect is.