Een bijzondere ontmoeting

Project update van 28 maart 2021 door Piet Grootenboer en Anna Ravensbergen


Door Corona geen set-up bezoek, daarom via Zoom een ontmoeting met Emilio

De dames van Chocodamas hadden ons heel graag ontmoet in hun officieel geopende fabriek. Het gaat goed met de dames en kijken nog met heel veel plezier terug aan de tijd dat de groep er was. Het voelt nog nabij zoals Emilio het aangaf. Er waren naar verhouding veel corona besmettingen in de gemeenschap en dat was wel een dip in de vreugde. Met keek ook met heel veel plezier terug op de officiële opening, was een indrukwekkende bijeenkomst geweest waardoor Chocodamas zich nog meer in de spotlights konden plaatsen.

Helaas is er afgelopen jaar minder verkocht door de coöperatie, ondanks het feit dat het gebouw geheel afgebouwd is. Dit is volledig aan corona te wijten. Doordat het een Spaanse stichting geld ter beschikking heeft gesteld is de koude kamer klaar, er is stromend water en er is elektriciteit. Dus alles is aanwezig om de productie verder te verhogen. De verwachtingen zijn positief, mede omdat de overheid striktere regels stelt aan de huisproductie van chocolade.

De coöperatie is het afgelopen jaar wat leden betreft stabiel gebleven. Een focus van het bestuur van de coöperatie is om jongeren te zoeken die een actieve rol in de coöperatie willen vervullen om op die manier een goede basis te hebben voor de toekomst.

Het was een inspirerend gesprek met Emilio over de dames van Chocodamas en hebben vol vertrouwen dat de ingezette ontwikkelingen zich doorzetten. We kijken er naar uit om tijdens ons volgende set-up bezoek weer een indruk ter plaatse te krijgen en de dames in levende lijven en gezond en wel te ontmoeten.