Officiële opening van het cacaocentrum in Damas

Project update van 29 januari 2021


Via facebook kregen wij het mooie nieuws dat het cacaocentrum in Dames officieel is geopend. In 2019 heeft groep EC119 samen met de lokale bevolking hard gewerkt aan het cacaocentrum en nu is het eindelijk af. Bekijk de Facebook post voor foto's en lees deze hele update voor de vertaling de facebook post.

"Succes is de som van kleine inspanningen die dag in dag uit herhaald worden. De sleutel om succes te behalen is om te blijven volharden. Werken terwijl anderen slapen, niet tevreden zijn met wat je nu hebt en altijd dromen dat het nog beter kan.

De geweldige dag waar we allemaal naar hebben uitgekeken, is aangebroken. Vandaag staan we onszelf toe om te genieten van dit grote maar bevredigende werk dat we met zijn allen hebben klaargespeeld.

We willen eerst God bedanken dat hij ons heeft laten leven in het midden van deze moeilijke tijden vol pijn voor iedereen.
Bedankt collega's voor het vertrouwen en de steun die wij dag in dag uit ontvangen.
Bedankt Stichting Maquita, voor het vertrouwen in ons, bedankt voor de volledige steun.
Bedankt World Servants uit Nederland, voor de mooie en onvergetelijke gedeelde ervaring.
Dank aan de openbare instellingen
- De prefect van El Oro provincie
- De Burgemeester van Ananassen Canton
- De Parochie van Saracay
- Het ministerie van Landbouw
- De cenel van de provincie El Oro
Met dank aan Mr. Carlos Espinoza en zijn voor vrouw voor alle immense steun.
Dankjewel, IEPS, Mipro, Pro Ecuador, Senagua, MIES. UTMACH
Dankjewel aan het professionele en humane team dat ons nooit alleen heeft gelaten.
Aan de verschillende studenten van Universiteiten die via dit project hun stage hebben kunnen afronden wat ons landelijke bekendheid heeft gegeven.
Dank aan het docententeam voor hun bijdrage en werk.
Bedankt gemeenschap van Damas voor alle steun.

Kortom, bedankt aan alle mensen die hieraan hebben meegewerkt. Dit is niet alleen belangrijk voor de gemeenschap hier maar ook voor de provincie en het hele land omdat dit project een internationale impact heeft. NGOs uit verschillende landen hebben financieel bijgedragen met als enige doel om de boeren, in dit geval van cacao, te helpen.

We hebben een doel behaald.
Nu hopen we alleen nog op de steun iedereen (o.a. de bevoegde instanties) om onze producten op de markt te kunnen brengen, zodat we onze doelstelling om meer banen te creëren kunnen bewerkstelligen, vooral voor de vrouwelijke boeren uit de omgeving.

Als vertegenwoordiger van ASOPROAPI en de coöperatie zeg ik met heel mijn hart:
CHOCODAMAS duizendmaal dank aan jullie allemaal."

Veronica Aguilar