Bulu Bulu in corona tijd

Project update van 28 maart 2021 door Piet Grootenboer en Anna Ravensbergen


De boeren in Bulu Bulu houden het hoofd boven water in deze lastige corona tijd

Het gebouw is af en vervult een belangrijke rol in de gemeenschap. Helaas door corona anders als in eerste instantie bedoeld, maar daarom niet minder belangrijk. Er wordt in de gemeenschap meer fruit verbouwd als voorheen. Veel fruit vindt zijn weg naar de verkopers via het centrum. Het centrum speelt dus een belangrijke rol in de productiestromen om bijvoorbeeld het geoogste fruit te verkopen. De leden van de coöperatie zijn over verschillende dorpen verspreid en hebben zowel onderling als bijvoorbeeld met de opkopers van het fruit een vriendschappelijke band. Het blijkt dat het samen optrekken richting de opkopers en het hebben van vriendschappelijke band met deze opkopers naast het krijgen van het geld ook belangrijk is.

Door corona zijn er geen productie activiteiten met cacao in het centrum. Het met meerderen gelijk in het centrum werken wordt zo veel mogelijk beperkt om besmetting te voorkomen. De voorzitter doet er alles aan om de leden van de coöperatie bij elkaar te houden. Samen met Maquita is hij bezig om de coöperatie nog beter te maken en de onderlinge samenwerking nog verder te ontwikkelen. Samenwerking is een belangrijk doel van de coöperatie .

We zien op de foto's een gebouw wat netjes onderhouden wordt en daar waar mogelijk gebruikt. Dit geeft vertrouwen in de toekomst en wanneer de omstandigheden normaal zijn er weer levendig gebruikt van wordt gemaakt.