Leraren blij met woning

Projectupdate van 3 juli 2018 door Stephen Abarika


Teacher Musah SumaliaTeachers roomGovernment working on PS building

Van Stephen kregen we wat foto's toegestuurd van de school in Dimia. Er zijn 3 leraren die wonen in de appartementen die door de groep in 2017 zijn gebouwd. Dit zijn: Musah Sumalia (zie foto), hij geeft les aan primary 4 (groep 6), Bawa Samed, hij geeft les aan primary 1 (groep 3), en Agbezor Emmanuel, hij geeft les aan primary 6 (groep 8).
Dat het voor de school belangrijk is om goede woningen te hebben blijkt ook uit wat docent Musah zegt: "after the teacher accommodation has been constructed, l accepted postings to Dimia. I would not have come here to teach without good accommodation. Now l can help my students after normal school hours." Dus de school  is aantrekkelijk genoeg voor gekwalificeerde docunten in het hele land om hier te gaan wonen, en ook kan de docent meer aandacht en tijd besteden aan de leerlingen. Een mooie verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op deze school!

Bij een volgend bezoek aan de school hopen we meer informatie en foto's te kunnen delen. Het geplande bezoek deze zomer ging door hevige regenval niet door.